Første af klubbens hold i Tennis Øst holdturneringen afsluttet puljespillet, og det blev en gyser.

20. august 2023 09:12 , af Kim Nielsen
Klubbens + 50 hold i 4 division tabte i sidste uge 6/2 til puljens førerhold Nivå og dermed var puljens førsteplads og direkte oprykning til 3 division ikke sandsynlig.
Målet for sæsonen har været at rykke tilbage til 3 division, som holdet rykkede ned fra sidste år.
I årets sidste holdkamp lørdag skulle hentes nok point ind til, at placeringen som nr 2 kunne fastholdes, uden at man jo på forhånd ved, hvor mange point, som det vil kræve, da puljens to øvrige kampe også blev spillet lørdag.
Sidste holdkamp stod imod Espergærde Tennisklub, som indtil i lørdags befandt sig på 6 pladsen i rækken. Kampen blev spillet i Espergærde og desværre var vores hold på forhånd ramt af en lang række af afbud fra de faste spillere.
Det lykkedes fredag aften af hente de sidste reserver ind, og tak til dem som stillede op, så vi kunne spille om det.
Men det blev rigtig svært, og desværre blev det ikke lettere af, at Lone efter at have tabt knebent i damesinglen, måtte trække sig med en skade, og at vi derfor tabte damedoublen uden kamp.
Keld og Winnie fik deres debut på +50 holdet og stillede op i mix kampen. Det blev en tæt affære hvor Espergærde vinder første sæt 6/4, Keld og Winnie vinder 2 sæt med 6/0 inden det skal afgøres i en match tiebreak. Der er Espergærde bedst og vinder et tæt match tiebreak med 10/7.
Claus Jakobsen havde fornøjelse af 1 singlen i fraværet af Lars Abraham, og det endte med sejr til Espergærde i 2 sæt. 3 singlen med Jakob Lerche blev mere tæt. Jakob taber 1 sæt med 6/1, men kommer tilbage og vinder 2 sæt med 7/5. Dermed igen en match tiebreak, og desværre igen med Espergærde sejr på 10/6
Per Nielsen spillede 2 singlen, som også efter et sæt til hver ender i en match tiebreak. Per holder hovedet koldt, og spiller et godt match tiebreak, som han vinder sikkert med 10/2. Dermed første sejr til Snekkersten og samlet bagud 1/5 inden de to herredoubler.
Da Jakob kun kunne spille en kamp, så stillede Morten Marquard op i en 2 double sammen med Keld, mens Claus og Per spillede 1 herredouble. I begge tilfælde blev det til Espergærde sejr i to sæt, og dermed en samlet øretæve på 7/1.
Så var der kun at vente på at resultaterne fra de øvrige puljekampe. Hørsholm og Hjortekær spiller 5/3, og den vigtigste kamp Frederikssund imod Nivå ender med en 6/2 sejr til Nivå.
Slutstillingen bliver
nr 1 Nivå 30 sejre og 66 vundne sæt
nr 2 Snekkersten 19 sejre og 45 vundne sæt
nr 3 Frederikssund 19 sejre og 40 vundne sæt
nr 4 Hørsholm 18 sejre og 42 vundne sæt
nr 5 Espergærde 18 sejre og 42 vundne sæt
nr 6 Hjortekær 16 sejre og 38 vundne sæt.
Snekkersten ender som nr 2 p.g.a. flere sæt sejre. Per Nielsen sejr i 2 singlen imod Espergærde bliver afgørende. Havde Espergærde vundet den, så var de rykket fra puljens sidsteplads og endt som nr 2 i rækken. Derudover var vi heldige, at resultaterne i de to øvrige kampe flasker sig.
Der venter nu en oprykningskamp imod det hold som slutter 2 sidst i 3 division.
Tillykke til Espergærde med sejren i dette lokalopgør.