Herreholdet vinder ude i Helsingør

2. juni 2018 18:28 , af Claus Jacobsen

På en usædvanlig varm dag med 26-27 grader i skyggen – hvor man i øvrigt sjældent spiller tennis - var herreholdet med Tonni, Claus J, Ole B, og Claus T taget til naboopgør i Helsingør.

En stærk trup, som mødte – skulle det vise sig – en noget spillemæssigt differentieret ditto på Helsingørsiden.

Som 1. single var der en ny Helsingørmand, som tidligere havde spillet i ATK og Humlebæk. Ham fik Tonni fornøjelsen af, som den sædvanlige 1. single på herreholdet. Claus J. og Ole B. spillede henholdsvis 2. og 3. single, mens Claus T. skulle møde Søren Lampe i HS4.

Det skulle vise sig, at Helsingørs 1. single godt kunne finde ud af at spille tennis. Som han senere sagde, havde han spillet meget som barn. Og havde uden tvivl fået god træning i den Københavnske arbejderklub. Med 1. server på vel omkring 180 km/t og sikkert topspunden spil i forhånden og slice i baghånden, var Tonni udfordret fra start. Men 1. sæt blev en meget lige affære. Tonni kæmpede bravt og var godt med, og kunne med lidt held på de afgørende bolde havde vundet 1. sæt, som gik til Helsingør i en tie-break med tætte 8-6. I 2. sæt skiftede Helsingørmanden taktik og begyndte at slice mere – særligt i forhånden -, hvilket gav Tonnis spil udfordringer. Og spillemæssigt var Tonni ikke helt på toppen i 2. sæt, som Helsingørmanden tog hjem.

I HS2 var Claus J. oppe i mod en herre, som spillede med høje topspundne bolde i forhånden. Desuden var han ret løbestærk, men baghånden var klart hans svageste våben. Efter en lidt anspændt start med 1-2 og 2-2 kom Claus foran 3-2 og fandt rytmen ved at neutralisere modstanderens spil. En sikker sejr med 6-2, 6-1.

Ole B. havde i HS3 også fornøjelsen af en ukendt modstander, som Ole lige skulle føle an. Et forholdsvis lige 1. sæt, hvor Ole kæmpede lidt med både spil og serv, men sættet blev lukket 7-5. Ved at spille mere sikkert så Ole sig ikke tilbage i 2. sæt, som blev lukket med sikre 6-0.

Claus Taksøe skulle møde Søren Lampe i HS4. En kamp, hvor Claus var overlegen fra start. Men det er ikke altid let at spille mod en modstander som Søren. Men Claus holdte hovedet koldt og sejrede sikkert 6-3, 6-2.

Efter 3-1 i singlerne var det tid til at double, hvor Ole og Claus J. spillede HD1 og Claus T. og Tonni spillede HD2. Men hvor Tonni og Claus sejrede sikkert, havde Ole og Claus J. lidt større udfordringer mod deres HS1 og HS2. Det kørte ikke lige helt fra start og fra 2-2 kom vi bagud 2-5. Men så hankede vi op og tog de næste 5 partier. I 2. sæt kom vi foran 4-2, men så steppede Helsingør tilsvarende op. De kom foran 5-4 og tog sættet 7-5.

Så var tid til match-tie-break. Og med det psykiske overtag til Helsingør måtte Ole og Claus lige kigge hinanden dybt i øjnene. Med godt og koncentreret spil kom vi foran 3-0, 6-3 og også 8-4, inden vi fik matchbold og fik lukket kampen uden af skulle afgive flere point.

5-1 til Snekkersten og i øvrigt en god dag med venlige og rare Helsingørspillere, som gav kolde øl efter kampen. Meget tiltrængt i sommervarmen.